Advent u središnjoj Istri

U Pazinu je 7.12.2021. počelo s radom klizalište postavljeno na platou ispred Spomen doma. Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, ove godine će, uz pridržavanje epidemioloških mjera, klizalište biti otvoreno do polovice siječnja 2022. godine. Sve dobne skupine u programu otvorenja mogle su pronaći nešto za sebe – od disca na ledu uz maskote, do nastupa pazinskog DJ Shurkija. Kako bi se posjetitelji zagrijali, nudilo se kuhano vino, džin i topli čaj.

Klizalište će raditi radnim danom i subotom od 10:00 do 21:00 sat, a nedjeljom od 10:00 do 20:00 sati, uz pauzu svakoga dana od 14:00 do 15:00 sati. Uz najam klizaljki po cijeni od 20 kuna, moguć je i najam medvjedića za učenje klizanja za najmlađe posjetitelje. Na klizalištu će svakodnevno biti na raspolaganju i licencirani učitelj klizanja Branimir Rožanković, na usluzi svima koji imaju želju savladati osnove klizanja ali i za naprednije klizače kojima može pomoći naučiti  neki novi pokret.

Prigodan program tijekom cijelog prosinca ugrijat će samo srce Istre – a već ovaj vikend očekuje vas „Slatka subota u Pazinu“ . Upustite se u kupovinu s atraktivnim popustima u pazinskim trgovinama, a slatku okrijepu istražite kod naših ugostitelja. Za slatku kupovinu pobrinuli su se Amica, Antica, Agencija Contineo, Metraža Štefi, Tony, Trgovina Maja, Aksea, Nika, Niki Shoes, Niki Fashion Corner i Trgovina Laura. Slatku okrijepu istražite u sljedećim ugostiteljskim objektima: Bistro Pod Lipom, Hotel Lovac, Konoba Bani, Pizzerija Rotonda, Konoba Jelenić, Konoba Dišpet i Agroturizam Stara štala.

Od 11:00 sati zaplešite uz folkloraše, zvukove limene glazbe i mažoretkinje te plesnu skupinu Roxy dance, a od 16:00 sati na klizalištu će Vas čekati mađioničar – Magic Stefano. Nedjeljno jutro iskoristite i saznajte zašto je medo odlučio preskočiti zimski san u predstavi „Medin Božić“ koja počinje u 10:30 sati na klizalištu.

Navratite po dozu blagdanskog ugođaja, uz tisuće lampica i podružite se u autentičnom zimskom ugođaju gradića u srcu Istre, koji ima svoju dušu i duh. A ako imate sreće ili strpljenja, vidjet ćete i malo magle.

izvor: https://www.pazin.hr/advent-u-sredisnjoj-istri-otvoreno-klizaliste-u-pazinu/